Forum www.smakosz.fora.pl  Strona Główna www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Ślimak, ślimak pokaż rogi...

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna -> Ciasta
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kruszynka
Administrator
Administrator



Dołączył: 15 Paź 2009
Posty: 298
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 12:11, 25 Lis 2009    Temat postu: Ślimak, ślimak pokaż rogi...

Ślimak, ślimak pokaż rogi...

Ciasto
5 jajek
7 łyżek mąki
7 łyżek cukru
7 łyżek wody,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 cukier waniliowy.
3 łyżki kakao

Masa:
1 margaryna
2 żółtka,
1 jajko całe
2,5 łyżki mąki pszennej,
2,5 łyżki mąki ziemniaczanej,
3/4 szklanki cukru,
3/4 litra mleka,
1 cukier waniliowy.

Ciasto na 2 rolady:
4 jajka,
4 łyżki cukru,
4 łyżki mąki,
4 łyżki wody,
1/8 łyżeczki proszku do pieczenia.

Masa do rolady
5 jajek,
1 margaryny
1/2 szklanki cukru pudru,
2 galaretki czerwona i zielona
brzoskwinie mogą być z puszki, lub ananasy
Czas
pieczenia: 30 minut 180 stopni


Upiec biszkopt z pierwszych składników
Masa
Kasie utrzeć --- z reszty szkładników ugotować krem. Do kasi dodać przestudzony krem i wszystko mieszać.
Ciasto na rolady:
Upiec jeden biszkopt. Przekroić na 2 części.

Masa do rolady
całe jajka ubijamy na parze z cukrem pudrem. Utrzeć Kasię i dodać ubite jajka. Przygotować galaretkę.


Wykonanie:


Do formy dajemy ciemny biszkopt i nałożyć równo masę.
Następnie na rolady nałożyć równo masę, ułożyć wzdłuż jednego boku pasek gęstej galaretki i zwinąć.
Drugą roladę tak samo.Na ciemny biszkopt po bokach układamy rolady.
Pomiędzy rolady nakładamy cienko pokrojone brzoskwinie ułożyć pokrojone brzoskwinie.
Brzoskwinie zalewamy galaretką.Można posypać mielonymi orzechami.



Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna -> Ciasta
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin