Forum www.smakosz.fora.pl  Strona Główna www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

*** KOSTKA BESKIDZKA***

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna -> Ciasta
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wiola
Poczatkujacy
Poczatkujacy



Dołączył: 02 Mar 2010
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 11:45, 02 Mar 2010    Temat postu: *** KOSTKA BESKIDZKA***

BISZKOPT

5 jajek ,
1 szkl cukru ,
1 szkl mąki ziemniaczanej ,
1 łyżeczka proszku ,
1 łyżka kakao

KREM
1 i 1/2 margaryny lub masła ,
puszka mleka słodzonego (gotować 3 godziny) ,
35 dag bezów
trochę wódki

Białka ubić na sztywno , żółtka zmiksować z cukrem na puszystą masę .Do białek dodawać stopniowo masę żółtkową ,miksować. Na koniec dodawać stopniowo mąkę z proszkiem oraz kakao. Dobrze wszystko wymieszać. Piec 35 - 40 min
Ugotowany karmel wyłożyć do miski, ucierać dodając stopniowo masło. następnie dodać delikatnie pokruszone bezy i wódkę. Biszkopt nasączyć ,wyłożyć krem zetrzeć czekoladę.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kruszynka
Administrator
Administrator



Dołączył: 15 Paź 2009
Posty: 299
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 11:59, 02 Mar 2010    Temat postu:

Tego ciasta nie znałam,bardzo szybki w przygotowaniu -pomijając karmel Wesoly.
Mam pytanko a ile tej wódki ma być jeden kieliszeczek czy możne więcej ?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wiola
Poczatkujacy
Poczatkujacy



Dołączył: 02 Mar 2010
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 14:12, 02 Mar 2010    Temat postu: *** KOSTKA BESKIDZKA***

Tak, ciasto jest szybkie i smaczne. Karmel zawsze przygotowuje sobie w zapasie, w wódkę można dodać według uznania aby wydobyć smak. Pozdrawiam.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kruszynka
Administrator
Administrator



Dołączył: 15 Paź 2009
Posty: 299
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 14:16, 02 Mar 2010    Temat postu:

Dziękuję za odpowiedz Wesoly
Będę musiała wypróbować i wstawić zdjęcie tutaj,bo ze zdjęciem uważam za bardziej zachęcające Wesoly do zrobienia Mruga


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Kruszynka dnia Wto 14:18, 02 Mar 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna -> Ciasta
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin