Forum www.smakosz.fora.pl  Strona Główna www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Sarlotka na kruchym cieście

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna -> Ciasta
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kruszynka
Administrator
Administrator



Dołączył: 15 Paź 2009
Posty: 298
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 22:14, 27 Lis 2009    Temat postu: Sarlotka na kruchym cieście

Szarlotka na kruchym cieście

Ciasto:
3 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
1 jajko + 2 żółtka
2 łyżki śmietany małe
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Beza:
4 białka
6 łyżek cukru
1, 5 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego

Czas
pieczenia: Pieczemy w temperaturze 180 około 55 minut.

Ciasto:
Wszystkie składniki zagniatamy i wkładamy na około 30 minut do lodówki.
Następnie dzielimy ciasto na 2 połowy ( jedna może być większą ), wałkujemy i układamy na dużej blaszce.
Gdy ciasto jest już ułożone, wykładamy na nie starte jabłka.
Potem przystępujemy do wykonania bezy.
Ubijamy białka z dodatkiem cukru, gdy jest już ubita piana dodajemy budyń i miksujemy jeszcze przez chwilę ( im dużej tym lepiej).
Ubitą beze wykładamy na jabłka, a na nią resztę rozwałkowanego ciasta.



Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Kruszynka dnia Sob 12:35, 28 Lis 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna -> Ciasta
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin