Autor Wiadomość
Kruszynka
PostWysłany: Wto 14:16, 02 Mar 2010    Temat postu:

Dziękuję za odpowiedz Wesoly
Będę musiała wypróbować i wstawić zdjęcie tutaj,bo ze zdjęciem uważam za bardziej zachęcające Wesoly do zrobienia Mruga
wiola
PostWysłany: Wto 14:12, 02 Mar 2010    Temat postu: *** KOSTKA BESKIDZKA***

Tak, ciasto jest szybkie i smaczne. Karmel zawsze przygotowuje sobie w zapasie, w wódkę można dodać według uznania aby wydobyć smak. Pozdrawiam.
Kruszynka
PostWysłany: Wto 11:59, 02 Mar 2010    Temat postu:

Tego ciasta nie znałam,bardzo szybki w przygotowaniu -pomijając karmel Wesoly.
Mam pytanko a ile tej wódki ma być jeden kieliszeczek czy możne więcej ?
wiola
PostWysłany: Wto 11:45, 02 Mar 2010    Temat postu: *** KOSTKA BESKIDZKA***

BISZKOPT

5 jajek ,
1 szkl cukru ,
1 szkl mąki ziemniaczanej ,
1 łyżeczka proszku ,
1 łyżka kakao

KREM
1 i 1/2 margaryny lub masła ,
puszka mleka słodzonego (gotować 3 godziny) ,
35 dag bezów
trochę wódki

Białka ubić na sztywno , żółtka zmiksować z cukrem na puszystą masę .Do białek dodawać stopniowo masę żółtkową ,miksować. Na koniec dodawać stopniowo mąkę z proszkiem oraz kakao. Dobrze wszystko wymieszać. Piec 35 - 40 min
Ugotowany karmel wyłożyć do miski, ucierać dodając stopniowo masło. następnie dodać delikatnie pokruszone bezy i wódkę. Biszkopt nasączyć ,wyłożyć krem zetrzeć czekoladę.

Powered by phpBB Theme ACID Š 2003 par HEDONISM
© 2001 - 2005 phpBB Group