Autor Wiadomo¶ć
Kruszynka
PostWysłany: Pi± 23:29, 16 PaĽ 2009    Temat postu: Biszkopt z kremem kokosowym

Biszkopt z kremem kokosowym

składniki

* Biszkopt:
* 8 jaj
* 8 łyżek cukru
* 8 łyżek m±ki (pszenna, krupczatka,ziemniaczana)
* proszek do pieczenia
* Krem:
* 1 l mleka
* szklanka cukru
* 2 torebki Cukru Waniliowego
* kostka margaryny/masła
* 2 opakowana wiórków kokosowych
* 6 łyżek m±ki krupczatki

Sposób przyrz±dzania
Jajka ubić z cukrem aż zesztywniej± (miksować ok 15 min.) Następnie dodać wymieszane m±ki z proszkiem do pieczenia i wymieszać aż do uzyskania jednolitej masy.
Wlać na wysmarowan± tłuszczem blachę i piec w temp. ok 180ºC; przez ok 20-30 min.
Po ostygnięciu biszkoptu przekroić go wzdłuż.

Następnie zagotować mleko, margarynę, cukier, cukier wanilinowy i wiórki.
Gdy margaryna się roztopi stopniowo dodawać po łyżce krupczatki i mieszać by nie powstały grudki.
Jeszcze gor±cy krem lać na biszkopt, przykryć drug± czę¶ci± biszkoptu.

Górę można polać lukrem i posypać kolorow± posypk±.
Podawać gdy ostygnie.

SMACZNEGO!!!

Powered by phpBB Theme ACID © 2003 par HEDONISM
© 2001 - 2005 phpBB Group