Autor Wiadomość
Kruszynka
PostWysłany: Śro 15:50, 25 Lis 2009    Temat postu: Przekladaniec biszkoptowy z kremówką

Przekładaniec biszkoptowy z kremówką.

Ciemny biszkopt:
6 jajek
2 szklanki mąki pszennej
1.5 szklanki cukru
1 łyżka maki ziemniaczanej
1 łyżka proszku do pieczenia
3 łyżki kakao

Margaryna do posmarowania formy.

Masa:
Półtora litra kremówki
Pół szklanki cukru
4 łyżki żelatyny
Paczka wiórków kokosowych

Czekolada starta do posypania.

Czas
pieczenia: 35 min

Biszkopt:
6 jajek ubić na sztywno dodając cukier i proszek do pieczenia
następnie dodać mąkę i kakao wymiksować.
Większa blaszkę posmarować margaryna wylać masę na biszkopt i wstawić do rozgrzanego wcześniej pieca ok 190 stopni piec 35min.
Upiec i pozostawić do ostygnięcia.

Masa:
Kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier i miksować następnie dodać wcześniej przygotowana rozpuszczona żelatynę,
wymiksować na małych obrotach, powoli sypać wiórki kokosowe wymieszać.

Biszkopt przekroić na pół i polówki przekroić wzdłuż ze wyjdą 4 części.
Pierwsza część położyć wyłożyć masa kremowa przykryć druga częścią biszkopta i postępować jak w pierwszym.
Potem trzecia i czwarta część na koniec posypać potarta czekolada.

Wstawić do lodówki na 2h


Powered by phpBB Theme ACID Š 2003 par HEDONISM
© 2001 - 2005 phpBB Group