www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Kawa
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Kruszynka
Wysłany: Wto 9:30, 02 Mar 2010
Temat postu: Deser kawowy
Deser kawowy
Składnik składniki
kawa rozpuszczalna 3 łyżek stołowych
cukier brązowy 3 łyżek stołowych
śmietana kremowa 150 gramów
mleko chude 500 mililitrów
sos czekoladowy 4 łyżek stołowych
czekoladowe ziarenka kawy -według uznania
Wykonanie:
Kawę rozpuszczalna wy mieszać z cukrem i zalać 100ml wrzącej wody, wymieszać i odstawić
na kilka minut do wystygnięcia, a następnie wstawić do lodówki i mocno schłodzić.
Śmietanę ubić na sztywno i również schłodzić.
Do kawy wlać mleko, wymieszać i przelać do 4 wysokich szklanek.
Długą łyżeczką wlać połowę sosu czekoladowego na wewnętrzne ścianki szklanek tak,
aby na ściankach powstał wzorek ciemnych paseczków.
Ubitą śmietanę przełożyć do szprycki z końcówką w kształcie gwiazdki, porcjami wyciskać do szklanek z napojem kawowym.
Deser udekorować pozostałym sosem czekoladowym i czekoladowymi ziarenkami kawy.
Podawać mocno schłodzony.
Uwagi:
Sos czekoladowy można zastąpić stopioną czekoladą.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin