www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Ciasta
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Kruszynka
Wysłany: Nie 15:53, 22 Lis 2009
Temat postu: Biszkopt ze śmietaną i galaretką
Biszkopt ze śmietaną i galaretką
Składniki
* Biszkopt z 6 jaj
* 6 jaj
* 24 dag cukru
* 23 dag mąki
* płaska łyżeczka proszku do pieczenia
*
* Masa:
* 0,5 litra kremówki
* 5 łyżek żelatyny
* 3 galaretki kolorowe
*
Opis przygotowania
Białka ubić na sztywno dodać cukier i na koniec żółtka.
Mieszamy delikatnie z mąką i proszkiem.
Gotowe ciasto wylewamy na blachę i pieczemy w w temp 170 stopni na złoty kolor.
Po upieczeniu przecinamy na połowę.
Galaretki rozpuszczamy każdą z osobna i wkładamy do lodówki żeby zrobiła się twarda.
Na jedną część biszkoptu wlewamy połowę ubitej śmietany i kroimy w paski
galaretki i układamy na śmietanie potem lejemy druga połowę śmietany i kładziemy
na nią druga część biszkoptu i posypujemy cukrem pudrem.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin