www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Ciasta
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
mery9
Wysłany: Sob 0:39, 21 Lis 2009
Temat postu:
Mniam ,muszę zrobić to ciacho ,dzięki.....malinki.....
kokosek
Wysłany: Pią 23:52, 20 Lis 2009
Temat postu: Torcik śmietanowo-malinowy
Torcik śmietanowo-malinowy
Składniki:
* 1 paczka waniliowego lub czekoladowego biszkoptu w proszku
* 1 szklanka mleka
* 2 łyżki nalewki wiśniowej
* 2 1/2 szklanki tłustej śmietany
* 1 1/2 szklanki świeżych lub mrożonych malin
Sposób przygotowania:
* 1. Przygotować ciasto biszkoptowe zgodnie z przepisem na opakowaniu.
* 2. Wyciąć z papieru do pieczenia koło na wymiar tortownicy o średnicy 20 cm.
* Posmarować tłuszczem dno i brzegi tortownicy, wyścielić dno papierem i natłuścić lekko papier.
* Wyłożyć ciasto biszkoptowe do blachy i piec 15-20 minut � ciasto powinno być sprężyste.
* Wyjąć z piekarnika i włożyć na druciany stojak do wystygnięcia.
* Otworzyć klamrę tortownicy i zdjąć bok.
* 3. Kiedy ciasto ostygnie, pociąć je ostrożnie na 4 równe krążki.
* Wymieszać mleko i łyżkę likieru, nasączyć tym krążki biszkoptu.
* Odstawić na 15-20 minut.
* 4. Ubić śmietanę na sztywno, dodać 1 łyżkę likieru.
* Na ozdobny talerz położyć krążek biszkoptu, rozprowadzić na nim śmietanę i ułożyć maliny.
* Przykryć kolejną warstwą, postępując podobnie.
* Wierzch i boki przykryć śmietaną i ozdobić malinami.
* Schłodzić przed podaniem.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin