www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Ciasta
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Cambuua
Wysłany: Pią 12:44, 06 Lis 2009
Temat postu: Bananowiec
potrzeba:
2 galaretki cytrynowe i jedna pomarańczowa
1 kg bananów + 1 banan do ozdoby
kostka masła
pół szklanki cukru pudru
3 łyżki kakao
paczka biszkoptów
*********************************************
robimy galaretki: 2 cytrynowe zalewamy 0,5 litra gorącej wody, jedna pomarańczową zalewamy też 0,5 l. wody i zostawiamy do ochłodzenia (jednak nie mogą stężeć)
kilo bananów miksujemy z dość miękkim masłem i cukrem pudrem na gładką masę. Masę zalewamy galaretkami cytrynowymi, mieszamy i dzielimy na 2 części. Do jednej części dodajemy kakao.
Dno tortownicy wykładamy biszkoptami i zalewamy ciemną bananową masą. Odstawiamy do lodówki by stężało. Następnie zalewamy jasną masą i też odstawiamy do steżenia jeden pozostały banan kroimy na plasterki lub wzory i dekorujemy ciasto. zalewamy galaretką pomarańczowa. Osttawiamy jeszcze do lodówki do stężenia.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin