www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Zupy
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Kruszynka
Wysłany: Śro 11:53, 04 Lis 2009
Temat postu: Zupa z wędzonego kurczaka z pieczoną papryką
Zupa z wędzonego kurczaka z pieczoną papryką
Nazwa trochę nieadekwatna do przepisu, bo wędzony kurczak to tylko dodatek,
ale nie zmienia to faktu, że zupa jest bardzo smaczna.
Przepis pochodzi z serwisu ugotuj.To
składniki
* 4 duże czerwone papryki,
* 1 długa zielona papryczka chili,
* 1 łyżka oliwy z oliwek,
* 1 duża cebula,
* 2 ząbki czosnku,
* 1/2 łyżeczki pieprzu Cayenne,
* po 1 łyżeczce mielonej kolendry i kminku,
* 2 litry rosołu,
* 1/3 kg wędzonego kurczaka,
* 1/4 szklanki posiekanych listków kolendry,
* po łyżce śmietany na osobę
Sposób przygotowania
1. Oczyszczone i pokrojone na duże kawałki papryki i chili pieczemy w piekarniku,
aż skórka sczernieje i pomarszczy się.
2. Upieczone wkładamy do plastikowej torby i zostawiamy,
żeby ostygły, a następnie obieramy ze skóry i siekamy na kawałki.
3. W dużym rondlu rozgrzewamy oliwę i smażymy grubo posiekaną cebulę i rozgnieciony
4. czosnek przez 2-3 min. Dodajemy cayenne, kolendrę i kminek i smażymy 1 min, ciągle mieszając.
5. Dodajemy rosół, pieczoną paprykę, chili i zagotowujemy.
6. Zmniejszamy ogień i gotujemy 15 min. Ostudzoną lekko zupę miksujemy na krem.
7. Podgrzewamy, dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka,
doprawiamy pieprzem i dodajemy liście kolendry.
8. Do każdej porcji dokładamy łyżkę śmietany, nie mieszamy. Podajemy z chipsami tortilla.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin