www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Ciasta
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Kruszynka
Wysłany: Pią 23:02, 20 Lis 2009
Temat postu:
mery9 napisał:
Oponki są pyszne ,polecam
.
Tak to prawda zgadzam się
.Za dziecka moja mam mi je robiła i uwielbiałam je ,
teraz ja robię moim "smykom" i tez im bardzo smakują.
Polecam również.
mery9
Wysłany: Pią 22:45, 20 Lis 2009
Temat postu:
Oponki są pyszne ,polecam
.
Kruszynka
Wysłany: Śro 23:16, 28 Paź 2009
Temat postu: OPONKI
OPONKI
składniki
* cukier - 3 łyżki
* cukier waniliowy - 1 opakowanie
* jajka - 2 szt
* mąka - 1 szklanka
* ocet - 1 łyżka
* proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
* ser biały - 250 g
* śmietana - 2 łyżki
Sposób przygotowania
1. Z podanych składników zagnieść ciasto.
Rozwałkować na grubość 0,5 cm.
Za pomocą foremek, lub szklanki i kieliszka wykrajać kształty oponek.
Smażyć na głębokim tłuszczu z obu stron do zarumienienia.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin