www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Kuchnia malucha
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Kruszynka
Wysłany: Pon 11:18, 19 Paź 2009
Temat postu: Deser mleczko Smerfetki
Deser mleczko Smerfetki
Składniki.
1 opakowanie okrągłych biszkoptów.
0,5 litra śmietany 30% lub 36%.
3 niebieskie galaretki.
1 mały cukier waniliowy.
1 galaretka truskawkowa.
posypka czekoladowa.
Opis przygotowania.
Szklane naczynie wyłożyć biszkoptami,galaretkę truskawkową rozpuścić w 1.5 szklance wrzącej wody,łyżką polewać galaretkę na biszkopty, do wyczerpania galaretki,odstawić do lodówki do zastygnięcia. 2 galaretki niebieskie,rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody,wystudzić. Zimą śmietanę ubić na sztywno,pod koniec dodać cukier waniliowy,chwilę ubijać(kilka łyżek odłożyć do dekoracji)wlać chłodną galaretkę i wszystko wymieszać. Na zastygnięte biszkopty,wylać masę śmietanową,odstawić do zastygnięcia. Ostatnią galaretkę rozpuścić w 1¾ szklanki wrzącej wody,wystudzić zalać deser,udekorować bitą śmietaną i posypką czekoladową.
Smacznego.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin